به گزارش خبرنگار روابط عمومی، در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش ۱۴۰۱ یک پنل تخصصی با عنوان «پنل توسعه پژوهش و فناوری» به همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد علوم و فناوری پردیس برگزار شد که دکتر حامد افشاری رئیس واحد از شرکتکنندگان اصلی این پنل بود.
دکتر افشاری ابتدای این نشست، خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه گفت: در این پنل هدف این است که به منظور جلوگیری از سخنرانیهای یکطرفه، دانشجویان نیز به بحث ما بپیوندند و گپ و گفتی با یکدیگر در حوزه پژوهش داشته باشیم.
این کارآفرین و فعال حوزه استارت آپی با طرح این موضوع که چه عواملی باعث میشود برخی شرکتها موفق و برخی ناموفق شوند، اظهار کرد: هنگامی که شرایط حاد و بحرانی برای شرکتها در همه جای دنیا پیش میآید تقریباً ۵٪ شرکتهایی که بصورت کوچک و نوپا هستند موفق میشوند و ۹۵٪ از این شرکتها حتی در کشورهای توسعه یافته شکست میخورند. عوامل این شکستها چیست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه، ۳ شاخصه را میتوان در موفق یا ناموفق شدن شرکتهای نوپا در نظر گرفت، گفت: «رهبری سیستم» شاخصه بسیار مهمی است، اگر در مجموعهای یک تیم خوب وجود داشته باشد که چنانچه در محصول با شکست مواجه شوند، مطمئنا در محصول بعدی سربلند بیرون میآیند. به همین دلیل است که شرکتها میبایست سبد محصولات داشته باشند، اگر تک محصوله فکر کنند دچار شکست و ناکامی خواهند شد.
دکتر افشاری، عوامل شکست شرکتهای نوپا و استارت آپی را عدم مدیریت درست بحرانها دانست و بیان کرد: بسیاری از شرکتهایی که حتی نوآوری داشتهاند و جزو شرکتهای خوب و تراز بالا بودند، امّا با این وجود بدلیل ظهور یک بحران و تغییر شرایط اقتصادی بدلیل عدم مدیریت چالش پیش آمده، با شکست مواجه شدهاند.
این فعال حوزه کسب و کار، «ثبات عمل» و «انضباط» را از عوامل موفقیت دانست و تأکید کرد: هر فردی باید برای خود برنامه و نقشه راه مشخصی داشته باشد، یکسری ارزشهایی باید برای خود تعیین کند و بر روی آن ارزشها پا فشاری داشته باشد. در پژوهش اگر میخواهید موفق باشید باید نقاطی را تعریف کنید و روی آنها انضباط و ثبات در عمل داشته باشید و همچنین «ثبات در اهداف دراز مدت» ، «ثبات در استانداردسازی عملکرد» و «ثبات در شیوهها» داشته باشید؛ ثبات باید در طول زمان اتفاق بیفتد.
وی در ادامه دومین عامل مهم برای موفقیت شخصی و سیستمی را «تجربه گرایی» برشمرد و اظهار کرد: پس از انضباط و ثبات در عمل، «خلاقیت تجربی» دیگر عامل مهم می باشد.
دکتر افشاری سومین عامل مهم در موفقیت را «بدگمانی سازنده» عنوان کرد و گفت: هر فردی یا شرکتی اگر میخواهد موفق باشد بایستی همه جوانب را درنظر داشته باشد، البته بنده فردی خوشبین هستم ولی شرکتهایی که موفیت بالایی دارند به همه جوانب بدگمانی دارند ولی بدگمانی آنها سازنده است؛ همه جوانب را بررسی میکنند و سپس تصمیم میگیرند.
معاون نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در مبحث پایانی خود در این پنل اظهار داشت: در پژوهشها باید یک حرکت و گام موثری چه در داخل واحد علوم و فناوری پردیس، چه در سطح کشور و حتی در عرصه بینالملل ایجاد کنیم و پژوهشها باید قابل استفاده و کاربردی باشند.
وی، علمی که از آن ثروت خلق نشود را معیوب دانست و گفت: علمی خوب است که ثروت آفرین باشد؛ علمی که نتوان از آن ثروت خلق کرد، آن علم مورد قبول نیست.
دیدگاه خود را بنویسید