رئیس دبیرخانه مرکزی رویداد ملی صنایع خلاق دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگویی با روزنامه فرهیختگان با اشاره به ارتقای کمی و کیفی آثار ارسالی دومین دوره رویداد نسبت به سال گذشته عنوان کرد: «قطعا که در دومین دوره رویداد شاهد ارتقای کمی و کیفی بودیم. سال گذشته 600 اثر به دبیرخانه رویداد ارسال شد؛ اما امسال باتوجه به اینکه داوریهایی نیز در خود استانها انجام شد، اما 750 اثر به دبیرخانه رسید که بیانگر افزایش کمی آثار ارسالی به این رویداد فرهنگی است.»
به گفته دکتر افشاری، خوشبختانه در روز نخست رویداد که داوریها انجام شد، آثار از لحاظ کیفی در سطح بالایی بوده و قابل مقایسه با سال گذشته نبود. همچنین نکته قابلتوجه این است که در استانهایی چون سیستانوبلوچستان، هرمزگان و... که در دوره نخست رویداد میانگین دو یا سه اثر داشتند، امسال، تعداد طرحهای بیشتری را به رویداد ارسال کردند. به عبارت بهتر، مناطقی هم که سال گذشته کمتر در این عرصه ورود داشتند، در این دوره از لحاظ کمی فعالیت بیشتری داشتند.»
وی در ادامه توضیح داد: «در دو روز نخست رویداد، استانهای نزدیک را برای رویداد دعوت کردیم تا دیگر استانها در روزهای نمایشگاه عصر امید حاضر و آثار آنها داوری شده و برای روز آخر انتخاب شوند. حدس من این است که استانهایی چون هرمزگان، بوشهر و سیستانوبلوچستان علاوهبر اینکه در حوزه کمی رشد داشتند، در حوزه کیفی نیز رشد خواهند داشت.»
حوزه فرهنگ دانشگاه از نگاه سنتی خود خارج شده است
رئیس دبیرخانه مرکزی رویداد ملی صنایع خلاق دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دستیابی این رویداد به اهداف ترسیم شده خود گفت: «تلاش و هدف رویداد ملی صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که حوزه فرهنگ از نگاه سنتی خود خارج شده و به سمت بحثهای نوین حرکت کند. صنایع خلاق شامل حوزههای متعددی چون تولید محتوا، پادکست، انیمیشن، نقاشی، خطاطی و... میشود. نگاه ما این است که بتوانیم بحثهای کارآفرینی و تولید ثروت را در دل مباحث فرهنگی بیاوریم و این یک نگاه مهم و موثر است.»
افشاری ادامه داد: «خوشبختانه با این جریانسازی این موضوع را برجسته خواهیم کرد که از مباحث فرهنگی چون صنایعدستی و مهارتی نیز میتوان اشتغالزایی و تولید ثروت کرد. نباید صرفا مسائل سنتی را در مباحث فرهنگی نگاه نکنیم؛ بلکه باید مباحث فناورانه و کسبوکار را نیز در این جریان موردتوجه قرار بدهیم.»
90 درصد آثار رویداد متعلق به دانشجویان است
به گفته دکتر افشاری، بهطور مثال فناوریهای فرهنگی، به این معناست که فناوری به کمک حوزه فرهنگ آمده تا یک جریانسازی در مباحثی چون تولید محتوا چه در حوزه داخلی و ملی و چه در حوزه بینالمللی ایجاد کند. بهگونهای که نگاه مباحث انقلابی و مذهبی کشور را بههمراه بحثهای فرهنگی و توسعه و نشر آن را با کمک فناوری ارتقا داده تا بتوانیم شاهد تاثیرگذاری بیشتر در جامعه باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوموفناوری پردیس با اشاره به تاثیر برگزاری رویداد بر هدایت نسل جوان برای ایجاد کسبوکار بیان کرد: «باتوجه به اینکه در این رویداد مباحث منتورینگ و مشاوره را داریم، فعالان و نسل جوان میتوانند آموزش ببینند و پس از آن به سمت مراکز رشد و پارکهای علموفناوری دانشگاه هدایت شوند. بیش از 90 درصد آثار از حوزههای دانشجویی است و ما علاوهبر آموزش و هدایت این دانشجویان در حوزه کسبوکار، باید فضایی را برای حرکت آنها به این سمت ایجاد کنیم.»
دکتر افشاری درخصوص داوری آثار عنوان کرد: «داوریهای روزهای ابتدایی با روزهای پایانی که در رویداد ملی عصر امید انجام میشود، متفاوت است. داوریهای ابتدایی بیشتر از لحاظ کسبوکار، فنی و فرهنگی است؛ اما داوریهای پایانی، داوریهایی است که از سوی سرمایهگذاران انجام میشود و آنها هستند که انتخاب میکنند کدام حوزه از نگاه کارآفرینی و مباحث تولید ثروت میتواند ارزشافزوده بیشتری داشته باشد.»
واحدهای دانشگاهی فضای فعالیت تیمها را فراهم میکنند
دکتر افشاری در ادامه افزود: «پس از انتخاب تیمها توسط سرمایهگذاران، سرمایهگذاری در طرحها شروع میشود و دانشگاه نیز درصورت نیاز تیمها، فضای فیزیکیای را برای فعالیت و منتورینگ و آموزش برایشان فراهم میکند.»
بهگفته رئیس دبیرخانه مرکزی رویداد ملی صنایع خلاق دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی براساس سند تحول و تعالیای که برای گام دوم خود تدوین کرده است، در نظر دارد در خط ریل حرکتی خود به سمتی گام بردارد که دانشگاه از مباحث صرفا آموزشمحوری خارج شده و به سمت دانشگاه نسل پنجم حرکت کند؛ بهگونهای که در کنار مباحث آموزشی، به سمت مباحث کارآفرینی، تولید فناوری و ثروت نیز حرکت کند.
بر این اساس، برگزاری این رویدادهای بسترساز تغییر این ریل است تا نگاه جدیدی را برای دانشجویان و استادان فراهم کرده و آنها را وارد مباحث کسبوکار و کارآفرینی کنیم.»
معاون فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در پایان عنوان کرد: «این رویدادها در دورههای بعد هم بهصورت ملی برگزار خواهد شد؛ البته که این برنامه فرهنگی علاوهبر سطح ملی به صورت منطقهای و استانی نیز برگزار خواهد شد.»
دیدگاه خود را بنویسید